Hrvatsko društvo za javno zdravstvo

Znanstveno-stručni simpozij: Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive

12/12/2023

Zadovoljstvo nam je najaviti znanstveno-stručni simpozij

„Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive“

koji će se održati u Dubrovniku 19. – 20. travnja 2024. godine

u organizaciji Hrvatskog društva za javno zdravstvo HLZ-a, Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Zdravstvena pismenost je važna determinanta zdravlja, a temelji se na provjerenim i znanstveno dokazanim činjenicama te njihovom korištenju za bolje zdravstvene ishode. Što je osoba zdravstveno pismenija, to će lakše dobiti, obraditi i razumjeti zdravstvene informacije, donijeti odluke o prevenciji i liječenju te razumjeti provjerene informacije od namjernih ili slučajnih dezinformacija.

Cilj simpozija je okupiti stručnjake iz područja zdravstva, medijske kulture i komunikologije, psihologije te ostalih stručnjaka koji se bave zdravstvenom pismenošću, promicanjem zdravlja, medijskom komunikacijom i komuniciranjem zdravstvenih tema u javnosti i zdravstvenom sustavu.

Simpozij će pružiti multidisciplinarnu razmjenu znanja i iskustva te doprinijeti budućim aktivnostima u povećanju zdravstvene pismenosti građana Republike Hrvatske, prepoznavanju izazova suvremenog života u zdravstvenom opismenjavanju i primjeni znanstvenih perspektiva za bolje zdravlje.

Vjerujemo da će značaj i važnost ove teme biti prepoznati u kontekstu naše svakodnevnice. Zabilježite u svoje kalendare datume 19. – 20. travnja 2024. i pridružite nam se na simpoziju o zdravstvenoj pismenosti.

Last modified: 13/12/2023